Contact information

Theodore Lowe, Ap #867-859 Sit Rd, Azusa New York

We are available 24/ 7. Call Now.

Tak znejú slová známej piesne Dělání z českej rozprávky Princové jsou na draka, ktorú otextoval Jaroslav Uhlíř. Text piesne začína: “Když máš srdce zjihlé, když máš potíže,…”Ale upiecť si domáci chlieb môžete kedykoľvek, teda nielen vo chvíľach, keď je vám smutno a chcete to nejakou činnosťou zahnať.

Domáca pekáreň – ilustračný obrázok, zdroj

Teraz asi váhate, či si nájsť recept na internete a upiecť si chlieb “po domácky” ručne, alebo skúsiť prenechať prácu šikovnému domácemu pomocníkovi – pekárni. Hovorí sa, že čas sú peniaze a my s tým súhlasíme. Kým bude pekáreň miešať cesto, vy sa môžete venovať nejakej duchaplnejšej záľube či sa vzdelávať.

Niekoľko výhod domácej pekárne

Klarstein Krümelmonster, strieborná-čierna, domáca pekáreň

Vďaka pekárni ušetríte hneď dvakrát. Prvý prípad s časom sme naznačili už vyššie. Ale ak využijete služieb pekárne či iného hnetacieho robota, nezašpiníte toľko riadu, než keby ste si pripravovali cesto v ruke.

Navyše, dnešné domáce pekárne na trhu vám neupečiú len chutný chlieb. Dá sa v nich pripravovať ďaleko viac potravín. Pozrite sa na programy, ktoré má implementované vami zakúpená pekáreň. Základné sú celkom iste na rôzne typy chlebov. Špeciálne zase dokážu pripraviť zákusky, kysnuté koláče alebo vianočky. Dokonca nájdete aj programy na prípravu marmelád alebo štiav z domáceho ovocia. Vo vybraných pekárňach existujú programy aj na prípravu mliečnych produktov, ako sú jogurty, syry a domáci kvások.

Odborníci aj kuchári sa zhodujú, že cesto v pekárni sa kvalitnejšie prepracuje ako v domácom robotovi. V ruke to iste zvládnete tiež, ale viac sa zapotíte. Pekáreň vytvára “vlažnú guľu”, ktorá sa prevaľuje a točí na háku. Hnetací hák je tak dôležitou súčasťou každej zakúpenej pekárne.

Ako si vybrať správnu pekáreň

Ak ste sa rozhodli si kúpiť nového pomocníka do domácnosti, potom myslite na nasledovné parametre pri jeho nákupe:

  • Veľkosť chleba – závisí od rozmerov formy, ktorá je v pekárni. Najčastejšie sa uvádza hmotnosť chleba, ktorý dokáže robot upiecť. Na trhu zoženiete pomocníkov, ktorí vám pripravia chleba s hmotnosťou 500 až 1800 gramov.

  • Ako zložité je pekáreň ovládať – pozrite si displej zakúpeného pomocníka. Najčastejšie narazíte na 6 až 8 tlačidiel, ktoré je možné ovládať na dotykovom displeji. Taktiež si skontrolujte, koľko rôznych programov vaša pekáreň podporuje.

  • Spotreba pekárne – uvádza sa, že príkon pekárne počas pečenia priemerného chleba (vrátane miešania cesta) je niekde medzi 0,2 až 0,5 kWh.

Na záver vám dáme jednu radu, aby sa pečivo krásne upieklo. Do pekárne musíte vliať najprv všetky tekuté zložky, až potom prídu na rad tie sypké – droždie, múka, cukor, soľ a ďalšie koreniny, ako napríklad rasca. Naopak to nerobte, lebo miesiaci hák by sa vďaka svojmu umiestneniu nemusel dostať k múke, ktorá zostala na dne nádoby.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *