Contact information

Theodore Lowe, Ap #867-859 Sit Rd, Azusa New York

We are available 24/ 7. Call Now.

Máte grilovanie spojené s letnou pohodou na záhrade? Ale ani cez chladnejšie mesiace sa vypečeného mäsa alebo zeleniny vzdávať nemusíte. Poradíme vám, ako na zimné grilovanie vyzrieť a nezmrznúť pri tom.

Zimné grilovanie sa od toho letného zas až tak veľmi nelíši. Aby ale šlo všetko podľa predstáv a vy nemuseli vonku zbytočne mrznúť o hlade, máme pre vás praktické tipy, s ktorými si pripravíte poriadnu grilovačku za akéhokoľvek počasia.

Aké grily sú pre zimné grilovanie vhodné?

Prvý predpoklad k dobre opečenému mäsu, zelenine aj syrom je samozrejme kvalitný gril. Grily Weber ponúka grily vhodné na celoročné použitie. Od tých klasických na uhlie a drevené brikety až po elektrické a plynové. Pri výbere vhodného elektrického grilu voľte ideálne model s vyšším príkonom, ktorý sa postará o rýchle zahriatie a následné udržanie teploty. Do chladného počasia sa hodia aj grily s lávovými kameňmi, ktoré veľmi dobre držia teplo. U nich však počítajte s dlhšou dobou rozohrievania.

TIP: Odporúčame voliť gril s poklopom, ktorý sa postará o stabilnejšiu teplotu a ochráni pokrmy napríklad pred chumelením.

Čo si v zime pripraviť?

Ani vo výbere pokrmov sa zimná grilovačka od tej letnej prakticky nelíši. Pripraviť si môžete naložené mäso, klobásy, špekáčiky, ryby, syry aj zeleninu. Len berte do úvahy, že nižšia okolitá teplota spôsobí, že opekanie prebieha pomalšie. Pokiaľ teda nechcete čakať zbytočne dlho, nakrájajte mäso na menšie kúsky, než ste zvyknutí pri letnom opekaní.

TIP: Viete, ako vybrať vhodný záhradný gril? Praktického sprievodcu sme vám spísali tu.

Ako grilovať, aby ste nemrzli?

Určite si na grilovanie vyberte chránený kút záhrady, terasu alebo balkón. Ideálne by tam malo byť závetrie a sucho. Teplé oblečenie je samozrejme základ. K tepelnému komfortu počas čakania na jedlo ale pomôže aj termoska s horúcim čajom alebo napríklad vareným vínom.

Určite si na grilovanie vyberte chránený kút záhrady, terasu alebo balkón. Ideálne by tam malo byť závetrie a sucho. Teplé oblečenie je samozrejme základ. K tepelnému komfortu počas čakania na jedlo ale pomôže aj termoska s horúcim čajom alebo napríklad vareným vínom.

Zvoľte nepriame grilovanie

A čo že to znamená? Pokrmy grilujte mimo priamy zdroj tepla. O rovnomernú teplotu sa tu postará poklop. Teplota pod poklopom sa pohybuje okolo 180 °C a tepelná úprava tak prebieha pomocou teplého vzduchu. Vďaka tomu nie je potraviny potrebné otáčať a zbytočne nepúšťate preč teplý vzduch. Nepriame grilovanie je vhodné pre neporcované kusy mäsa alebo ryby, ktoré je potrebné grilovať dlhšie ako 25 minút.

Vychytávky pre rýchlejšie grilovanie

V zime počítajte s mierne vyššou spotrebou uhlia alebo brikiet aj s dlhším roztápaním grilu. Aby všetko horelo bez problémov, uchovávajte uhlie v suchu, aby ani trochu nenavlhlo. Pri častejších zimných grilovačkách zvážte zaobstaranie zapaľovacieho komína, ktorý sa postará o výrazne rýchlejšie rozpálenie brikiet.

Aby jedlo vydržalo čo najdlhšie teplé

Ako si užiť pokrm teplý? Nedávajte ho na vymrznuté taniere! Buď môžete jesť z papierových tácok, alebo riad nahriať. Pokiaľ je dostatočne odolné, nie je problém ho nahriať priamo v grile. Kým s jedlom dorazíte k stolu, malo by byť prikryté poklopom alebo alobalom, aby z neho zbytočne neunikalo teplo.

Na co nezapomenout?

Pri opekaní nezabudnite pod mäso umiestniť hliníkovú misku, do ktorej bude odkvapkávať prebytočný tuk. Prepálený tuk totiž pôsobí ako karcinogén, takže pokiaľ si chcete pripraviť chutný, ale aj zdravý pokrm, je toto úplná nevyhnutnosť.

Po grilovaní potom očistite mriežku, vysypte popol a gril prikryte ochrannou plachtou, pod ktorou počká do ďalšieho opekania. Po vyčistení sa ešte oplatí mriežku potrieť olejom, ktorý funguje ako ochrana. Pri plynových griloch nezabudnite schovať plynové bomby, nikdy ich nenechávajte na mraze! Uchované ich majte v teplej a dobre vetranej miestnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.